Replicabilitat

Una de les pedres angulars del coneixement és la seva transmissió i millora, i és per això que aquest projecte es deu a la seva replicabilitat. Creiem que el model d'organització i gestió de la informació en espais comunitaris, -i més si són municipals o reben diner públic-, ha de ser ètic per defecte i això, avui dia, només es pot aconseguir si es fomenta la cultura lliure. I és per això que, quan creem programes, usem llicències de programari com AGPLv3; i quan creem contingut, el llicenciem sota CC-BY-SA. Aprèn més sobre les llicències Creative Commons al llibre "Totes les lluites són una: tecnologies ètiques per a la transformació social".

Amb aquesta idea de la cultura lliure, doncs, proposem un model de bones pràctiques tecnològiques, -basat en eixos d'infraestructura, divulgació i formació-, que altres espais i projectes poden replicar per tal de garantir l'ètica tecnològica dels seus entorns d'intercanvi i aprenentatge, i les llibertats digitals de les persones que hi participen.

Per fer efectiva aquesta replicabilitat, es documenten les accions portades a terme a La Lleialtat a l'apartat de HowTo's i, així, qualsevol persona, entitat o col·lectiu, pot implementar infraestructures digitals ètiques i adaptar continguts de cultura lliure.