GAFAM

Al novembre de 2017, l'associació francesa La Quadrature du net, va emprendre una campanya per visibilitzar els despropòsits de les grans empreses tecnològiques vers les seves usuàries. En traduïm el text:

Acció de grup contra les GAFAM

Les GAFAM (Google, Apple, Facebook, Amazon, Microsoft) ens fan pagar els seus serveis amb les nostres llibertats.

La nostra llibertat de consciència, les deixa accedir als detalls del nostre esperit per manipular-nos de manera individualitzada i automatitzada. La nostra vida privada i la nostra intimitat, sense la qual ja no podem construir-nos a nosaltres mateixes.

Aquest contracte és il·lícit: en democràcia, ningú vol vendre les seves llibertats fonamentals. Fem que, a partir d'ara, la llei prohibeixi que un servei sigui remunerat amb dades personals.

Per recuperar les nostres llibertats, el 25 de maig, La Quadrature du Net ha iniciat accions col·lectives amb 12.000 persones contra cadascuna de les GAFAM.

Google

Text traduït al català i difós al berenatec de gener 2019

Apple

Text traduït al català i difós al berenatec de febrer 2019

Facebook

Text traduït al català i difós al berenatec de març 2019

Microsoft

Text traduït al català per xaloc i difós al berenatec d'abril 2019

A La Quadrature no els va donar les forces per fer Amazon. Mercès per totes altres: quina feinada que han fet i que bé que ho haguem pogut reutilitzar :)

Cronologia de la campanya

---8<------

4 en 1 . Document que integra tots els textos GAFM traduïts al català

Textos originals en francès

Cartells en català

Cronologia d'elaboració pròpia a partir de les dades publicades a la pàgina GAFAM info, la pàgina de la campanya i la de La Quadrature

---8<------