TeatreTec

Estem col·laborant amb la comissió de Teatre de la Lleialtat per dur a terme una peça teatral sobre tecnologia. En un primer moment, vam pensar d'adaptar continguts sobre pensament computacional per explicar, com si fos màgia, conceptes com el sistema binari.

Però després d'unes reunions i reflexions, hem pensat que seria interessant fer una obra més generalista, on es faci una analogia entre la restauració o consum agroecològic i les tecnologies digitals. Per fer-ho, estem mirant d'adaptar l'article: "¿Carne o pescado?" i tenim previst estrenar-la pel març de les dones del 2020. Apunts

Seguirem informant!

Actualització 2020 Al final no vam poder fer el TeatreTec pel març de les dones. Igualment, és una bonica idea que esperem que algun dia algú reprengui. Deixem aquí el text del llibre sobre el TeatreTec.

A la Lleialtat tenim un auditori preciós i s’hi fan moltíssimes activitats, com ara obres de teatre. Aprofitant la infraestructura de l’auditori i que recentment s’ha creat una nova comissió de teatre, hem proposat a les artistes teatrals una col·laboració per a tirar endavant una petita obra sobre tecnologies ètiques. En un inici vam pensar a adaptar continguts de computació sense ordinadors, però encara s’ha de treballar en la idea perquè pugui ser una realitat.

La idea del TeatreTec neix de la voluntat de col·laborar amb altres comissions i d’acostar les tecnologies ètiques altrament, a través d’activitats més enllà de xerrades i tallers. S’ha proposat un grup de treball per a pensar i articular una petita peça teatral que pugui servir a l’alfabetització digital, per a apoderar persones i entitats en termes de tecnologies ètiques, especialment des d’espais d’aprenentatge tant formals com informals.

Trobem que el projecte és tan bonic com necessari, però la comissió de teatre encara és molt jove i s’ha d’anar articulant. Per petita que sigui, qualsevol obra requereix força temps i energia, de manera que no veiem viable la seva execució durant el 2019. Igualment, continuaren treballant amb la comissió de teatre per tal d’estrenar un TeatreTec durant el març de les dones del 2020.