Venda d'entrades

A la Lleialtat s'hi fan molts espectacles i, alguns, requereixen la compra d'entrades. Fins ara, però, només es podia reservar online i fer el pagament presencialment.

A una assemblea, la comissió de tecnologia va rebre la petició de sistematitzar la cosa, tan per alleugerir la feina del personal tècnic com per donar l'opció a les assistents a l'espectacle a fer la compra per Internet. I és per això que hem implementat un sistema de venda d'entrades online.

El programa informàtic que gestiona la compra-venda d'entrades es diu Pretix, i és programari lliure, és a dir, tecnologia respectuosa amb les seves usuàries.

Comentar que hem tingut una grata sorpresa: amb aquest programa, no només podem vendre entrades des de la Lleialtat! El sistema de gestió permet crear un servei de venda d'entrades, amb el que es podria compartir infraestructura i abastir a altres projectes.

Imaginem que hi ha un altra entitat que necessita vendre entrades online. Doncs no cal que s'instal·li el seu propi Pretix i tota la pesca... Només caldria habilitar usuaris des del Pretix que tenim instal·lat a la Lleialtat, oferint un sistema de venda d'entrades que es pot configurar amb domini propi (si el teniu).

Cada entitat tindria el seu usuari des d'on vendre les entrades, però la infraestructura seria compartida entre totes les entitats que utilitzessin el servei. Així que no només seria rentable, sinó que a més fariem xarxa i compartiríem recursos.

D'altra banda, el sistema de venda d'entrades serà integrat a l'ERP o programa de gestió integral de l'equipament que estem desenvolupant en el marc del projecte Equipaments Lliures.

Consulta la documentación técnica.