Divulgació

Som conscients que les persones no donem valor a les coses que no entenem o amb les que no estem familiaritzades. I tot i que la majoria de persones usem dispositius digitals i, per tant, moltíssim programari, poques són les persones que reflexionen sobre perquè fan servir un programari o altre, o sobre qui l'ha fet i per què, o sobre com pot donar tants diners una cosa que és «gratis»... Per explicar aquestes complexitats del capitalisme digital, informem dels perills de les GAFAM i promovem xarxes socials lliures i federades.

En aquest primerenc «boom digital» de principis de segle, trobem que el que s'incrementen són els dispositius i els programes, però no la consciència digital de les persones que en fan ús. És per això que, de tant en tant, proposem taules obertes on tractar temes concrets.

A les portes obertes de 2017, en vam dinamitzar dues: una sobre el propi model tecnològic de la Lleialtat; i l'altra, sobre les connexions entre el la comunitat del programari lliure i les iniciatives de l'Economia Social i Solidària (ESS). I, durant novembre i desembre, en vam dinamitzar dues més: una sobre tecnologia Blockchain i una altra sobre programari lliure i ESS. En aquella època, la Lleialtec es deia TIC TAC TEP. Activitats Portes Obertes 2017

Durant el 2018, a més de muntar infraestructures, es van dur a terme tallers formatius i festes d'instal·lació.

Arrel del projecte Equipaments Lliures, al 2019 hem dut a terme accions divulgatives com:

  • els BerenaTec, berenars divulgatius on, amb tec i teca, es convida a les veïnes a conèixer tecnologies lliures i debatre sobre sobirania tecnòlogica i ètica digital. És un espai on compartir coneixements i apropar conceptes, eines i projectes.

  • la Bibliotec, una iniciativa que promou llibres que tracten les tecnologies des d'un punt de vista polític, social i/o cultural. A més, la Bibliotec també promou la participació en clubs de lectura de barri per apropar les tecnologies ètiques altrament.

  • la publicació del llibre "Totes les lluites són una: tecnologies ètiques per a la transformació social".