Introducció a gnu/linux per dones

Introducció

La tecnologia pateix una mancança de dones que hi participen, i volem ajudar a revertir aquesta tendència. Aprendre gnu/linux i alternatives lliures ens apropa a l'autogestió i l'empoderament digital i per això dediquem un curs introductori per a dones i persones de gènere discomforme.

Objectius i mètodes

Ensenyar els conceptes bàsics de la informàtica, dispositius i internet i les xarxes, conèixer les seves alternatives lliures i adquirir una visió crítica i feminista. Aprendre els primers passos per a manejar un sistema operatiu lliure (gnu-linux) per a una autosuficiència bàsica, assentar una base per a indagar en altres vessants tecnològiques i trobar suports i eines ciberfeministes per a les nostres accions i vida virtuals. Dinàmiques teorico-pràctiques, compartició d'experiència i coneixement adquirit, volcatge de recursos i acompanyament en general, segons motivació i objectius.

Temari

  • Introducció a les tecnologies lliures, conceptes de les màquines i les xarxes, la internet feminista, seguretat i privacitat.
  • Iniciació a gnu/linux
  • Alternatives de programari lliures i ètiques.
  • Instal.lació de gnu/linux.

A qui va dirigit

A dones i persones trans o gènere discomforme que vulguin iniciar-se en gnu/linux, aprendre alternatives més ètiques i reflexionar sobre la tecnologia des d'una perspectiva de gènere per empoderar-se de manera crítica en el món digital. Nivell inicial / mig.

Durada

4 sessions de 2hores, 8hores. Horari de matins i/o tardes.